Door: Felix Wilbrink 
Dat  zoiets zelfs de televisie haalt.  Twee dagreceptenmakers aan de  telefoon. Zullen we als tegenwicht tegen dat nare Polenmeldpunt wat  Oost-Europese recepten in de krant zetten? Ja, doen we. Punt. Ja, punt.   En plotseling past het ei niet meer in het schilletje. Zucht, hoe  belangrijk kunnen ze zichzelf maken? Wij gaan lekker door.
Nodig: 
4 hardgekookte eieren
peterselie
dille
bieslook
80 g zachte boter
zout ,  1 theel paprikapoeder 
2 eetl broodkruim
25 g geraspte kaas
Poolse  eieren. Hak heel precies de eieren nog in de schaal in de lengte in  tweeën, want je hebt de schaal straks weer nodig. Dus heel laten. Gaat  het beste met een scherp kartelmes.  Haal de eieren, wit en geel  voorzichtig uit de schaal en leg die helften weg. Hak het eiwit fijn en  prak het eigeel.  Hak peterselie, dille en bieslook (die is zo lekker  nu, ik heb er alweer heel veel van op mijn balkon) ragfijn. Meng de  groene kruiden samen met 60 g van de zachte boter door de eieren.  En nog op smaak brengen met zout en peper. Vul de eischaaltjes met dit  mengsel, strooi er de kaas over en leg er vlokjes boter op en zet 10  minuten onder een hete grill. Wat zeg je? Jaren 50? Klopt. Lekker, hè!  Met ouderwetse waardes als: het gezin aan tafel en je best doen uit wat  heel gewoons wat lekkers te maken. 
 
Geen opmerkingen:
Een reactie posten