maandag 19 maart 2012

Macaroni uit de oven

Door: Johannes van Dam

400 gr. pasta penne 200 gr. witte schapenkaas 2 eieren zwarte peper
Kook de penne bijtgaar in een pan met water een zout. Laat het uitlekken. Besmeer een ovenschaal met wat olie en leg een laagje penne op de bodem. Rasp de witte schapenkaas er boven. Leg nog een laagje penne en doe wat geraspte schapenkaas erover. Klop de eieren in een kommetje en schenk het mengsel gelijkmatig over de schaal. Bestrooi met versgemalen zwarte peper. Leg de schaal in een voorverwarmde oven op 220 graden en laat de macaroni 10 - 15 min. bakken of totdat het ei gestold is en er een mooie korst is gevormd op de bovenlaag. Dit gerecht kan zowel koud als warm gegeten worden.
Variatie 10 takjes bieslook 1 bosje peterselie 3 tomaten
Leg plakjes tomaat op het eerste laagje penne, bestrooi de tomaat met de fijngesneden bieslook en peterselie. Rasp de witte schapenkaas er bovenop. Verder volg je de werkwijze zoals hierboven beschreven.

Recept uit het nog te verschijnen Herinneringen aan de Macedonische keuken van Zaklina Temelkovska, ivm. het tegenwicht dat de culinaire journalisten willen geven tegen de beschamende website van de PVV, door de Oost-Europese eetcultuur te bevorderen.


Stond in: Het Parool, 19 maart 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten