Door: Johannes van Dam
400 gr. pasta penne 200 gr. witte schapenkaas 2 eieren zwarte peper
Kook  de penne bijtgaar in een pan met water een zout. Laat het uitlekken.  Besmeer een ovenschaal met wat olie en leg een laagje penne op de bodem.  Rasp de witte schapenkaas er boven. Leg nog een laagje penne en doe wat  geraspte schapenkaas erover. Klop de eieren in een kommetje en schenk  het mengsel gelijkmatig over de schaal. Bestrooi met versgemalen zwarte  peper. Leg de schaal in een voorverwarmde oven op 220 graden en laat de  macaroni 10 - 15 min. bakken of totdat het ei gestold is en er een mooie  korst is gevormd op de bovenlaag. Dit gerecht kan zowel koud als warm  gegeten worden.
Variatie 10 takjes bieslook 1 bosje peterselie 3 tomaten
Leg  plakjes tomaat op het eerste laagje penne, bestrooi de tomaat met de  fijngesneden bieslook en peterselie. Rasp de witte schapenkaas er  bovenop. Verder volg je de werkwijze zoals hierboven beschreven.
Recept  uit het nog te verschijnen Herinneringen aan de Macedonische keuken van  Zaklina Temelkovska, ivm. het tegenwicht dat de culinaire journalisten  willen geven tegen de beschamende website van de PVV, door de  Oost-Europese eetcultuur te bevorderen.
Stond in: Het Parool, 19 maart 2012
 
Geen opmerkingen:
Een reactie posten