Door: Johannes van Dam
3-4 groene puntige paprika's
4 rijpe tomaten
1 ui
3 eieren
peterselie (optioneel)
witte kaas (optioneel)
zout & peper
1 eetlepel olie
Was de paprika’s, dep ze met keukenpapier en snijd het groene steeltje eraf. Maak de zaadhouder met het mes los, draai de opening van de paprika naar beneden en rol de paprika voorzichtig tussen je handen: de zaadjes laten nu gemakkelijk los. Snijd de paprika’s in mooie rondjes. Was de tomaten, dep ze droog met keukenpapier en snijd ze in schijfjes. Snijd de ui in kleine ringetjes. Klop de eieren los en voeg het zout en peper toe. Verhit de olie in een koekenpan, voeg eerst de ui, dan de paprika rondjes en vervolgens de tomaten schijfjes (ook het sap) en laat het geheel bakken onder voortdurend roeren. Als de paprika rondjes glazig en zacht zijn doe het eieren beslag erover. Wanneer de onderkant goed gebakken is draai de omelet om en bak tot die kant ook klaar is. Keer de omelet op een bord, rasp wat witte kaas erover en bestrooi met peterselie vlak voor het opdienen. Opeten, met brood natuurlijk!
Recept uit het nog te verschijnen Herinneringen aan de Macedonische keuken van Zaklina Temelkovska, ivm. het tegenwicht dat de culinaire journalisten willen geven tegen de beschamende website van de PVV, door de Oost-Europese eetcultuur te bevorderen.
Stond eerder in Het Parool, 22 maart 2012
Geen opmerkingen:
Een reactie posten