zaterdag 31 maart 2012

Er wordt wéér over ons geschreven!

Kijk maar eens op de website van Zestz!

Ria Kramer plaatste het recept voor feestcake in haar eigen online 'kookschrift' van AH en ook de facebookpagina van het Oost Europees Overlastfeest heeft ons gezien.

1 opmerking:

  1. Ik weet niet waar ik het moet plaatsen, maar ik wil graag het recept voor Zurek delen. Dit aten wij in Polen, in Lublin in een restaurant. Het was verrukkelijk.

    Dit recept komt van de (voor Oosteuropese gerechten fantastische inspiratiebron) Duitse website Chefkoch.de.


    1 pot roggedesem (zurek, te koop bij Jumbo)
    1 ½ liter bouillon
    200 ml zure room
    1 zakje fijne soepgroente
    kruiden voor soep
    4 in stukjes gesneden aardappels
    400 g in stukjes gesneden worst, vlees of spek
    1 eetlepel citroensap
     
    Zout en peper
    paprikapoeder


    Kook eerst de aardappelblokjes en het vlees in het water met de bouillonblokjes en de soepkruiden. Vlak voor de aardappels gaar zijn de soepgroente toevoegen en kort laten koken. Als alles gaar is, de roggedesem (zurek), zure room en citroensap toevoegen. Hierna de soep niet meer laten koken, maar met zout, peper en paprikapoeder op smaak brengen.

    - De zure room is te vervangen door melk.
    - Er kunnen in kwarten gesneden hardgekookte eieren toegevoegd worden bij het opdienen.
    - strooi een beetje dille of oregano over de soep.

    BeantwoordenVerwijderen