maandag 19 maart 2012

Gevulde uien

Door: Carin Leenders - de Vries

Voor 4 personen
4 grote uien
1 oude boterham
4 el warme melk
12 gepelde walnoten
3 el platte peterselie
½ tl komijn of venkelzaad
2 el olie
2 el boter
2 el bloem
½ tl suiker
2 ½ dl vleesbouillon

werkwijze;

Haal de buitenste schil van de uien af, maar laat de worteltjes er aan zitten! Was de uien en zet ze op met zoveel koud water dat ze net onder staan. Kook ze 5 minuten en giet ze dan af. Laat ze afkoelen.
Besprenkel de boterham met de warme melk en prak het fijn. Hak de noten fijn, roer ze samen met de fijngehakte peterselie, de komijn, zout en versgemalen peper naar smaak, bij het geweekte brood.
Snijd met een puntig mesje het kapje van de ui en hol de ui verder uit tot ongeveer 2 cm van de buitenkant.
Snijd de uit de ui gekomen stukjes ui heel fijn, roer dit bij het broodmengsel. Vul hier de uitgeholde uien mee.
Verwarm de olie in een pan, voeg 10 eetlepels water toe zodat de bodem van de schaal met minimaal 1 cm water bedekt is. Zet de uien er naast elkaar in, zet het deksel op de pan en laat de uien op een laag warm worden.
Maak intussen een roux door de boter te smelten, roer hier de bloem door en laat deze 2 minuten ‘garen’, schenk hier dan al roerend de koude bouillon bij samen met de suiker. Schenk dit bij de uien en laat deze in ± 20 minuten gaar worden.

Stond eerder in: Het Algemeen Dagblad, maandag 19 maart 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten